Servicii de Mecanica Auto

Speed Auto Service realizeaza o gama completa de servicii de mecanica auto si mentenanta, pentru ca masina dumneavoastra sa fie gata de drum si sa functioneze in parametri normali. Serviciile noastre de reparatii si intretinere auto, vizeaza fiecare aspect al mecanicii automobilului:

– intretinere periodica – revizii;

– sistemul de franare – placute, discuri, etrieri, conducte frana;

– sistem suspensie – amortizoare, arcuri, flanse;

– sistem directie – capete de bara, bielete de directie, casete de directie, pompe de servo;

– sistem transmisie – kit ambreiaj, volanta;

– sistem racire; pompa apa

– motor – kit distributie. 

Speed Auto Service ofera servicii de mecanica auto si de intretinere auto pentru a maximiza durata de viata a autovehicului. Mecanicii nostrii utilizeaza cele mai bune practici pentru intretinere si reparatii auto. Service-ul nostru ofera asistenta complete pentru masina dumneavoastra.

Speed Auto Service ofera o varietate completa de servicii de mecanica auto si intretinere auto precum, ce vizeaza:

1. Reparatia, intretinerea sau inspectia motorului:

– Blocul motor – este elemental principal unde sunt adunate impreuna toate celelalte componente ale sistemului de propolsie precum bujiile, pistoanele sau arborele cotit.

– Chiulasa – este o componenta a sistemului de propulsive si impreuna cu pistonul si cilindrul formeaza un spatiu inchis unde se afla fluidul motor. In cadrul acesteia sunt amplasate si camera de ardere, canalele de distributie a gazelor sau orificii pentru injectoare si bujii.

– Baia de ulei – are rolul de a capta si depozita uleiul de motor.

– Cilindrii – reprezinta spatial de lucru in care se desfasoara ciclul motor.

– Volantul – are rolul de a echilibra functionarea motorului, de a pune la dispozitie suprafata de frictiune pentru discul de ambreiaj sau de a reduce socurile de la nivelul partilor motorului.

– Schimbul uleiului de motor.

– Sau pistonul – este utilizat pentru preluarea energiei rezultate din arderea combustibilului si transformarea acestuia in lucru mecanic.

Acestea sunt o parte din componenetele motorului care pot creea probleme de functionare a masinii d-voastra. De aceea este importanta verificarea periodica a autovehiculului pentru a evita eventuale pagube.

2. Instalatia de alimentare cu combustibil unde pot aparea probleme la: pompa de benzina sau pompa de alimentare, pompa de injectie, carburatorul, filtrul de aer, colectorul de evacuare, injectoarele sau regulatorul mechanic de turatie.

3. Instalatia de aprindere si de pornire: contactul pentru cheie, bateria de acumulatori, bobina de inductie, bujia, electromotorul de pornire etc.

4. Instalatia de racire: lichidul de racire, radiatorul, pompa de apa, termostatul, ventilatorul si termocupla.

5. Transmisia/sasiul: sistemul de franare, mecanismul de directive, sistemul de rulare, ambreiajul, suspensia si echipamentul electric, cutia de viteze, diferentialul sau arborii planetari.

6. Mecanismul de directie.

7. Sistemul de franare: discurile de frana, servofrana, placutele, senzorii de uzura, etrierele, sabotii, tamburi de frana, cilindrii de frana si alte accesorii.

8. Sistemul electronic de siguranta: sistemul ESP, ABS sau ASR.

9. Suspensia masinii: amortizoare, computerul de bord, bordul, instalatia de iluminare.

10. Caroseria: scheletul metallic, aripi fata, aripi spate, contraaripile, capota motor, capota portbagaj si portierele.

Am enumerat o parte din componentele ce tin de intretinere si mecanica auto care pot crea problemele autovehicului si care pot scurta durata de viata a acestuia. Conduce-ti in siguranta!

Folosim doar piese auto de cea mai buna calitate de la distribuitori autorizati. Scopul nostru este de a crea o relatie de lunga durata cu clientii nostrii si de a oferii servicii de calitate. Clientii se bucura de un condus fara griji si noi de clienti multumiti!

Daca esti in cautarea unui service auto modern si profesionist si ai nevoie de ajutorul nostru

CONTACTEAZA-NE  

1. Servicii de intretinere periodica si revizie auto

Intretinerea periodica si supravegherea vehicului sunt indispensabile pentru garantarea longevitatii motorului si a elementelor sale periferice si pentru evitarea deteriorarii premature si iremediabile a componentelor auto.

Identificarea factorilor care dauneaza starii masinii depinde in parte de intelegerea modului de functionare a motorului si a celorlalte sisteme. Pentru a functiona corespunzator, un motor are nevoie de mai multe ingrediente: un carburant lipsit de impuritati, un aer fara praf si un ulei cu putere mare de lubrifiere.

Service Auto Cluj

Aerul exterior impur este aspirat si filtrat, apoi amestecat cu carburantul pentru a obtine combustia. Uleiul, pus sub presiune de catre pompa de ulei si curatat de filtru, lubrifiaza elementele in miscare ale motorului si reduce frecarea. Un consum ridicat de carburant sau de ulei va indica o anomalie. Realizati un control al nivelului de ulei la fiecare 1000 km parcursi sau inaintea unei calatorii mai lungi. Expertii auto de la service-ul nostru, va pot indruma in alegerea lubrifiantului celui mai adaptat motorizarii vehiculului dumneavoastra (benzina sau motorina), tipului de condus (normal sau sportiv) sau a conditiilor de utilizare a masinii (oras, munte, strazi asfaltate).

2. Servicii auto de verificare a sistemului de franare

Principala functie a sistemului de franare este siguranta. Cea mai mica anomalie a circuitului de franare (placute, discuri de frana, etriere etc.) impune un control tehnic.

Exista cateva semne care va indica in mod clar ca e vorba de o defectiune:

– martorul de frana se aprinde;

– la franare, masina vibreaza sau isi pierde traiectoria;

– pedala de frana se afunda prea mult, este tine prea sus sau prea jos;

– un miros de ars se degaja sau iese fum la nivelul unei roti;

– se aude un scartait la franare;

– un nivel minim de lichid de frana.

Schim placute frana

3. Servicii de verificare a sistemului de suspensie

Amortizoarele contribuie in mare parte la confortul in masina, la pastrarea directiei vehiculului si la diminuarea distanei de franare. Este un element primordial pentru securitatea automobilului. Cea mai mica anomalie constatata la un amortizor impune un control tehnic.

Va dati seama daca sistemul de suspensie nu functioneaza urmarind simptomele de mai jos:

– in timpul mersului, masina tinde sa se miste excesiv in sus si in jos;

– mentinerea dificila a directiei;

– pierderi de ulei;

– coroziunea si oxidarea tijei.

elemente directie a masinii

4. Servicii de verificare a sistemului de transmisie

Piesele motorului trebuie sa aiba o miscare sincronizata pentru o buna functionare a masinii. De exemplu miscarea pistoanelor care comprima amestecul de combustibil cu aer trebuie sa fie sincronizata cu miscarea supapelor care lasa sa intre si sa iasa acest amestec. Aceasta sincronizare este realizata prin sistemul de distributie.

Adeseori ruperea curelei de distributie se produce dintr-o data fara semn aparent de uzura. Tensiunea in canalul de distributie este asigurata de un sistem mecanic sau hidraulic.

Mecanica auto - Kit ambreiaj

Cutia de distributie poate crea mari daune motorului, drept urmare este necesar sa schimbati cureaua de distributie urmand instructiunile din caietul de intretinere al masinii dat de constructor si sa nu depasiti intervalul de inlocuire.

Un alt element important al sistemului de transmisie este ambreiajul. In principiu durata lui de viata este de aproximativ 140.000 km dar stilul dumneavoastra de condus si conditiile de circulatie influenteaza longevitatea ambreiajului.

Preveniti degradarea ambreiajului si lungiti durata sa de functionare respectand urmatoarele recomandari:

– nu tineti pedala de ambreiaj apasata atunci cand stationati;

– evitati plecarea in tromba;

– nu mergeti cu motorul subturat.

Sistemul de ambreiaj transmite puterea motorului spre cutia de viteze. El permite schimbarea vitezelor si mobilizarea vehiculului fara a opri motorul. Utilizarea ambreiajului trebuie sa fie progresiva pentru porniri si schimbari de viteza confortabile.

Veti sti ca ambreiajul nu functioneaza corespunzator cand:

– exista intreruperi la pornirea vehiculului sau la schimbari de viteza;

– turatia motorului creste dar viteza vehiculuilui ramane neschimbata (discul ambreiajului patineaza);

– se aude un zgomot la motor care se estompeaza atunci cand apasati pedala ambreiajului;

– masina intra greu in viteze. 

Apeleaza cu incredere la Speed Auto Service tel. 0745856231/0742389966 si noi iti vom oferi servicii de mecanica auto complete, de calitate si la preturi avantajoase.